Bli kjent med musikerne vi har med oss på julekonsert

Categories Arrangementer, Samarbeid
Elisabeth Gimmestad, Kristian Hernes, Tormod Åsgård og Trond Olav Ruistuen

På årets julekonsert er vi så heldige å ha med oss disse fantastiske musikerne: Sopran Elisabeth Gimmestad, pianist/organist Kristian Hernes og trompetister Tormod Åsgård og Trond Olav Ruistuen.

Elisabeth Gimmestad er sopran og kommer fra Sandane i Nordfjord. Hun har mastergrad i klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole og har blant annet også studert ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma. Elisabeth er en allsidig sanger som trives godt på scenen og i flere sjangre. Hun har sunget flere operaroller ved Bergen Nasjonale Opera, Oslo Operafestival og Opera Nordfjord – og i gjestespill ved Den Norske Opera og Ballett i juni. Elisabeth har også sunget kirkemusikk som solist og ensemblesanger over hele landet, og
hun har opptrådt på flere festivaler med egen musikk.

Kristian Hernes har hovedfagseksamen i utøvende klaverspill ved Norges Musikkhøgskole. Han har et bredt virksomhetsområde som utøver, både som solopianist, studiomusiker og organist i Torshov kirke i Oslo. Kristian har akkompagnert en rekke av landets ledende sangere og musikere. Han er også en aktiv komponist, spesielt innen verker for kor, med priser fra både Korforbundet og Ung kirkesang.

Tormod Åsgård er født i Oslo og studerte trompet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige. Der var han elev hos professor Mark Shrello. Siden 2003 har Åsgård vært ansatt som trompetist i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. Han jobber også som pedagog og freelance musiker. Tormod er en aktiv musiker, med stor spennvidde innen ulike musikksjangre. Han har vært medvirkende i flere CD-innspillinger og TV produksjoner de siste årene. Tormod Åsgård har spilt med flere orkestre og militærkorps i Norge og Sverige. Han har også reist på flere kontinenter, både som solist, med band og orkester. De siste årene har han bl.a. vært solist med Ho Chi Minh City Ballet Symphony Orchestra and Opera, Armenian National Opera Orchestra, Forsvarets Stabsmusikkorps, deltatt som solist ved Stockholm Chamber Music Festival, ”orgelbrus” konsertserie i Oslo Konserthus, Oslo Kirkemusikkfestival, Oslo orgelfestival, solokonserter med organister rundt i Norge, samt vært «artist and residence» i Lelystad Chamber Music Festival i Nederland. Tormod Åsgård er international Yamaha Artist.

Trond Olav Ruistuen avsluttet i 1993 5 år musikkstudier ved Østlandske musikk konservatorium og Norges Musikkhøyskole. Etter utdanning har han jobbet som frilans trompetist og trompetlærer med base i Oslo og Bærum. Han har vært tilknyttet de fleste profesjonelle orkestrene i Norge og har bl.a. vært engasjert i ulike prosjektorkestre Den kulturelle skolesekken, musikaler, band/storband og teater. Foruten å være utøvende musiker er han også trompetlærer ved Bærum kulturskole og musikklinja ved Rud videregående skole.

Hør Elisabeth, Kristian, Tormod og Trond Olav på konsert 9. desember kl. 18:00 og 20:00 i Torshov kirke. Kjøp billetter her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *